SÅ HÄR FUNGERAR DET

Hudens mikrobiom (ekosystem) består av både goda och dåliga bakterier. Ett mikrobiom som är i balans skyddar mot dåliga bakterier och säkerställer en friskare och mindre irriterad hud.

Torr, skadad och atopisk hud är ofta ett resultat av att hudens mikrobiom är i obalans. Obalans i hudens mikrobiom är ett problem eftersom dåliga bakterier (såsom Staphylococcus aureus) kan föröka sig och bli fler än de goda bakterierna. Detta försvagar och skadar ibland hudens immunsystem och barriärfunktion, vilket kan leda till olika hudproblem

Lokal applicering av levande probiotiska bakterier på huden hos personer som saknar det naturliga försvaret mot dåliga bakterier är ett nytt och mer naturligt sätt att bekämpa problemet med ökande hudproblem som orsakas av obalans i hudens ekosystem.

Probiotisk hudvård med dokumenterad effekt

Efter bara 14 dagars användning av Bak Probiotic Skincare gick rodnaden i huden och sårbildningen tillbaka väsentligt hos 67 % av deltagarna*, samtidigt som torrhet och klåda minskade betydligt hos 96 % av användarna**.

*Eczema Area Severity Index (EASI index). **Visual Analoque Scale (VAS score). Klinisk kosmetikaundersökning genomförd av Pharmascan på 20 män och kvinnor före och efter 14 dagar.