BAK har blivit uppköpt av L'Oréal

Tack vare vår banbrytande forskning om probiotika så har vi blivit förvärvade av L'Oréal. Det är ett stort steg framåt för området probiotisk hudvård, som lovar att föra fördelarna med levande bakterier till världen.

Genom att dra nytta av L'Oréals 4 000 forskare, inklusive kemister, mikrobiologer och fysiker, årtionden av erfarenhet med hudpatologier och omfattande distributionsnätverk, är vi övertygade om att vi kommer att kunna hjälpa många fler människor med hudproblem.

För att göra detta måste vi fokusera vår energi på att integrera probiotika i deras befintliga varumärken med global räckvidd, och vi kommer inte att fortsätta med BAK.

Vi är så tacksamma för er alla som har köpt BAK och stöttat oss längs vägen, och det är vår främsta prioritet att ni får all den hudvård ni önskar innan vi stänger ned.

Nedan är några av de vanligaste frågorna vi får, men tveka inte att kontakta oss på contact@bakskincare.com om svaret du söker inte finns nedan.

 

 

JAG BESTÄLLDE UNDER ER SLUTREA, MEN HAR INTE FÅTT MIN ORDER ÄN. VARFÖR TAR DET SÅ LÅNG TID?

Om du har fått en orderbekräftelse via e-post har din order registrerats och kommer att skickas denna vecka eller nästa vecka.

Förseningen beror på det otroliga antalet order som kom in, och att lagret även var stängt under de påskhelgen. Vi är verkligen ledsna för förseningen, men lagret arbetar så snabbt de bara kan.

 

När kan du förvänta dig att få dina beställningar levererade?

Beställningar från 24/03

Leveransuppskattning: 12/04-16/04

 

Beställningar från 25/03-27/03

Leveransuppskattning: 16/04-18/04

 

Beställningar från 28/03-2/04

Leveransuppskattning: 18/04-22/04

 

Beställningar från 3/04-4/04

Leveransuppskattning: 22/04-24/04

 

INTERNATIONELLA BESTÄLLNINGAR:

Internationella beställningar tar lite längre tid beroende på leveransdestinationen.

 

JAG HAR BUNKRAT UPP. HUR LÄNGE HÅLLER PRODUKTERNA? HUR FÖRVARAR JAG DEM?

Alla produkter har ett bäst före-datum tryckt på botten av förpackningen samt på etiketten. Vi har också noterat utgångsdatumet på produktsidan för varje produkt så att du vet hur länge du har att anvønda upp produkten.

 

HUR KAN JAG KONTAKTA BAK EFTER DEN 5 APRIL?

Du kan fortfarande skriva till oss på contact@bakskincare.com efter den 5 april. Vi kommer dock inte längre att erbjuda 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, och i fall av felaktiga eller skadade produkter kan vi kanske inte ersätta produkten utan endast erbjuda dig en återbetalning.

 

VILKA L'OREAL VARUMÄRKEN/PRODUKTER KOMMER BAK PROBIOTIKA ATT ANVÄNDAS I?

Vi vet inte vilken L'Oréal-serie som kommer att inkludera Lactobios probiotika och postbiotika först, men håll ett öga på La Roche Posay, Skinceuticals, Vichy och Lancôme. Vissa av deras produkter innehåller redan nu andra postbiotiska ingredienser som din hud kan dra nytta av.

 

HUR KAN JAG FÅ REDA PÅ NÄR DE NYA PRODUKTERNA FRÅN L'ORÉAL ÄR TILLGÄNGLIGA?

Alla som fortfarande prenumererar på BAK Skincare-nyhetsbrevet i slutet av april kommer att läggas till i en e-postlista, och vi hoppas att skicka e-post till alla på den listan när vi har nyheter om var probiotika och postbiotika kommer att integreras.

FAQ

 • Mikrobiomen är kroppens mikroskopiska vänner. Mer exakt är mikrobiomen den samlade totala genbanken av alla mikroorganismer som lever i kroppen. De flesta av dessa lever i tarmarna, men det finns även många mikroorganismer i andra delar av kroppen, bland annat på huden och i vaginan. Dessa mikroorganismer utgör tillsammans mer än 50 % av det totala antalet celler i kroppen. Vissa av dem är skadliga (patogener), men en överväldigande majoritet är antingen helt ofarliga eller till och med nödvändiga för dig och din hälsa (probiotika).

 • Levande bakterier som hjälper din kropp att fungera väl. Den officiella definitionen av ”probiotika” publicerades av en expertpanel från FN/WHO 2001. De definierade det som ”levande mikroorganismer som i lämpliga mängder ger sina värdar hälsofördelar”.

 • I allmänhet, ja.

  Din kropp och din hud är delar i ett komplicerat system. Människor med specifika problem ser ofta snabbare resultat. Men även om du inte lider av några specifika problem är det alltid en god idé att kontinuerligt stärka mikrobiomen för att behålla balansen, eftersom problem ofta uppstår när den är i obalans. Obalans kan orsakas av en mängd interna eller externa faktorer, från dålig kost eller livsstil till hormonella preventivmedel, antibiotika eller annat.

 • Utmärkt fråga!

  Den senaste forskningen understryker sambandet mellan hudens hälsa och utseende och mikrobiomens balans. De levande, probiotiska bakterierna i våra produkter har specifikt valts ut för att hjälpa till med att korrigera obalanser som kan leda till torr, irriterad eller kliande hy, rodnader, finnar och orenheter.

 • Att alla bakterier är farliga är en av vår tids största missförstånd. Trots att vi känner till miljontals olika bakterier har vetenskapen endast identifierat knappt 100 som är patogener. Den överväldigande majoriteten av alla bakterier som lever på och i våra kroppar är nödvändiga för vår grundläggande mänskliga fysiologi: för att vi ska kunna smälta mat, för att vårt immunsystem ska fungera och för att skapa ett skyddande lager på huden.

 • Ja.

  De probiotiska mjölksyrebakterier som vi använder är en naturlig del av huden och kroppen, och de utgör även en viktig del av immunsystemet. När de används som i våra produkter stöder och kompletterar de din mikrobioms naturliga mångfald.

  Våra probiotiska stammar är med på EU:s QPS-lista (Qualified Presumption of Safety) och GRAS-listan (Generally Regarded as Safe) i USA.

  Dessutom är alla våra produkter naturliga, ekologiska och parfymfria.

 • Alla våra hudvårdsprodukter kan användas när du är gravid eller ammar. Kosttillskott bör endast användas av gravida, ammande kvinnor eller barn under 11 år i samråd med läkare.

  Konceptet bakom BAK är att upptäcka optimala lösningar som kommer från naturen för att utveckla effektiva produkter som är bra för dig utan att kompromissa om din hud eller kropps hälsa.

 • Nej.

  Vi använder aldrig parfym i våra produkter.

 • LB244R® och PROBIKARIA™ har renodlats från fermenterad kål
  LB356® har renodlats från fermenterade rödbetor
  LB606R® och LB714R® har renodlats från friska människors mikrobiom.

 • Vår hudvårdsfilosofi som fokuserar på probiotika är att använda ett fåtal men mycket effektiva ingredienser. Det innebär att vi sällan rekommenderar att du använder fler än en eller två produkter som en fullständig morgon- och kvällsrutin.

  Om du fortfarande vill använda andra produkter för att komplettera kan du göra det. Kom dock ihåg att många traditionella hudvårdsprodukter är vattenbaserade och därför innehåller konserveringsmedel som har lagts till för att döda bakterier. Vi rekommenderar därför att du låter probiotiska produkter sjunka in ordentligt i huden innan du använder traditionella produkter. Det ger bakterierna tid att etablera sig på huden.

  Läs mer
 • Ja, det kan du.

  Vi rekommenderar att du använder en ”torr” olja som snabbt absorberas om du har fet hud.

  Särskilt jojoba-olja som vi använder i de flesta av våra produkter är mycket effektiv för människor med finnar, orenheter och fet hud. Det är en naturlig olja som påminner mycket om hudens egna talg. Många upplever en rengörande effekt av jojoba-oljan som även skapar en balans i hudens egna produktion av överskottstalg, vilket gör huden mindre fet efter användning.

 • Nej, vi erbjuder ingen nöjdhetsgaranti på köp gjorda efter den 19 mars 2024.

 • Våra produkter innehåller levande bakterier, så vissa utav dem behöver förvaras i kylen om du inte börjar använda dem direkt.

  Läs på produktens emballage om den bör förvaras i kylen eller vid rumstemperatur.

  När du börjar använda produkten kan den förvaras i rumstemperatur i runt tre månader utan att effekten påverkas. Om du inte förväntar dig att använda produkten inom tre månader kan det vara en god idé att förvara den i kylen medans du "tar en paus". Tänk på at krämen kan bli lite trög när det blir kallt, så låt tuben uppnå rumstemperatur innan du trycker för hårt på tuben.

 • Du hittar instruktioner för hur du använder produkterna under ingredientslistan på var enskild produktsida.

 • Om du redan har läst allt under ”Vetenskapen” på vår sida rekommenderar vi följande ytterligare läsning:

  Byrd, Allyson L., Yasmine Belkaid, and Julia A. Segre. 2018. “The Human Skin Microbiome.” Nature Reviews Microbiology 16 (3). Nature Publishing Group: 143–55.

  Clausen, M. L., S. M. Edslev, P. S. Andersen, K. Clemmensen, K. A. Krogfelt, and T. Agner. 2017. “Staphylococcus Aureus Colonization in Atopic Eczema and Its Association with Filaggrin Gene Mutations.” British Journal of Dermatology 177 (5): 1394–1400.

  Forum, Helle. 2018. Probiotika: En guide til dine gode bakterier. People´s Press ISBN 8772004797

  Lebeer, Sarah, Peter A. Bron, Maria L. Marco, Jan Peter Van Pijkeren, Mary O’Connell Motherway, Colin Hill, Bruno Pot, Stefan Roos, and Todd Klaenhammer. 2018. “Identification of Probiotic Effector Molecules: Present State and Future Perspectives.” Current Opinion in Biotechnology 49 (November 2017). Elsevier Ltd: 217–23.

  Nakatsuji, Teruaki, Tiffany H. Chen, Aimee M. Two, Kimberly A. Chun, Saisindhu Narala, Raif S. Geha, Tissa R. Hata, and Richard L. Gallo. 2016. “Staphylococcus aureus Exploits Epidermal Barrier Defects in Atopic Dermatitis to Trigger Cytokine Expression.” Journal of Investigative Dermatology 136 (11): 2192–2200.

  Prince, Tessa, Andrew J. McBain, and Catherine A. O’Neill. 2012. “Lactobacillus Reuteri Protects Epidermal Keratinocytes from Staphylococcus Aureus-Induced Cell Death by Competitive Exclusion.” Applied and Environmental Microbiology 78 (15): 5119–26. doi:10.1128/AEM.00595-12.

  Rather, Irfan A., Vivek K. Bajpai, Sanjay Kumar, Jeongheui Lim, Woon K. Paek, and Yong Ha Park. 2016. “Probiotics and Atopic Dermatitis: An Overview.” Frontiers in Microbiology 7 (APR): 1–7.

  Sunada, Yosuke, Syoji Nakamura, and Chiaki Kamei. 2008. “Effect of Lactobacillus acidophilus Strain L-55 on the Development of Atopic Dermatitis-like Skin Lesions in NC/Nga Mice.” International Immunopharmacology 8 (13–14): 1761–66.

  Totté, J. E.E., W. T. van der Feltz, M. Hennekam, A. van Belkum, E. J. van Zuuren, and S. G.M.A. Pasmans. 2016. “Prevalence and Odds of Staphylococcus Aureus Carriage in Atopic Dermatitis: A Systematic Review and Meta-Analysis.” British Journal of Dermatology 175 (4): 687–95.

  Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence, 4(2), 119-128.

  Cassone, A. (2015). Vulvovaginal Candida albicans infections: pathogenesis, immunity and vaccine prospects. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology, 122(6), 785-794.

  Bagnall, P., & Rizzolo, D. (2017). Bacterial vaginosis: a practical review. Journal of the American Academy of PAs, 30(12), 15-21.

Kontakt

Har du några frågor?

Skriv till oss